Over Thomas Willems

“Mijn ervaring is dat de invloed van diversiteit in omgang en communicatie niet zelden wordt onderschat.”

Contact opnemen
Thomas Willems Interfair

interfair

Anders dan je gewend bent

Toegewijd

Dat gaat verder dan bereikbaar zijn tijdens kantooruren. 
Het is ook aandacht voor omstandigheden, context en intentie.
En het is ook wat lastig onder woorden te brengen.

Ervaar het zelf.

Resultaatgericht

Wat is het doel, wat wil je bereiken?
Zelfs als dat nog niet duidelijk is, zul je in elk geval iets aan de huidige situatie willen veranderen. Laten we samen kijken hoe.

Creatief

Standaard oplossingen hebben voordelen. 
Een eigen oplossing voelt en werkt vaak beter. 
Samen op zoek naar wat het beste past?

Openhartig

Behoefte aan een gesprek, liefst op een locatie waar we ons prettig voelen en vrijuit kunnen spreken? Ik ben ervan overtuigd dat een openhartig gesprek een geweldige start kan zijn naar iets beters.

Interfair Sfeer

Vanuit verschillende perspectieven

Als kind van Caribische ouders is schakelen tussen verschillende culturen net zo vanzelfsprekend als meertaligheid. In mijn werkervaring als leidinggevende of consultant was het vaak een voordeel om kunnen denken vanuit verschillende perspectieven. In verschillende bedrijven en organisaties zowel binnen als buiten Nederland, werkte ik regelmatig samen met mensen uit verschillende landen en regio’s. Mensen met verschillende achtergronden, gewoontes en ervaringen.

Cultuur en communicatie

Mijn ervaring is dat de invloed van diversiteit in omgang en communicatie niet zelden wordt onderschat.
Zo is het bijvoorbeeld in de ene cultuur een goede gewoonte om elkaar in een gesprek aan te kijken, maar kan het in een andere cultuur als brutaal worden ervaren.
Dit, schijnbaar onbeduidende verschil, kan in een relatie tussen bijvoorbeeld een werknemer en een leidinggevende onbewust escalerend werken, zonder dat één van beide hier schuld aan heeft.

Interfair Sfeer
Interfair Sfeer

Blijvend oplossen

Het speelt niet altijd een rol, maar wanneer het een rol kán spelen is het belangrijk dat dit wordt benoemd. Dit, om een goede basis te leggen voor gesprek waarbij alle partijen volledig aan bod komen; een voorwaarde om tot een breed gedragen oplossing te kunnen komen.

De vraag is dan vaak; “blijf je het ontlopen of ga je het blijvend oplossen?”

Mijn werk als MfN-registermediator en gecertificeerd Extern Vertrouwenspersoon is een vaak logisch vervolg van die vraag.

teruggebeld worden?

Thomas Willems Interfair